szerda, július 02, 2008

150 év agymosás


A tegnap, július 1-én volt az évfordulója annak a nagyon szomorú eseménynek, amikor Charles Darwin és Alfred Russel Wallace felolvasták nyilvánosan elméletüket a fajok evólúciójáról.
Most - rá 150 évre - tényként elfogadott elméletnek ismerik el legtöbb tudományos körben, a médiában, s következésképpen iskolákban, s mindenhol.
Az emberek kinevetik azt, aki nem hisz benne, lenézik, betokosodottnak és tanulatlannak gondolják.

Fáj a szívem ezt látni. Főleg, hogy tanulmányozásaim során rájöttem, hogy az evólúció is csak egy vallás, amelynek feltevéseit a leletek és kísérletek cáfolják.
De ma az ateizmus a divat, s bárki aki azt vallja, hogy tévednek, bigottnak bélyegzik.
E világ Fejedelme a mi drága Urunk ellen keservesen üzdi még utolsó harcait, s ahol nem igazán keresik az igazságot, ott nagy a megtévesztés.

Pedig a tudomány messzimenőleg nem mond ellent a Bibliának, a keresztyén hitnek. A harc valójában a naturalizmus és a teizmus között van, csak mivel rengeteg tudós ateista, s ez jobban van hirdetve, ezért az emberek úgy vélik, hogy a harc a tudomány és a keresztyénség között van. Végül már nem is néznek utána, annak ellenére, hogy számos ateista tanulányozásai során hitre jutott, mert rájött a valóságra: a Biblia igaz, Krisztus feltámadott és él, s ez semmiképpen sem lehet másképp!

Jó lesz foglalkozni ezekkel a dolgokkal, s kész lenni megválaszolni a hitetleneknek.
Ezekben az egyre nehezebb időkben nagyon fontos hűségesen kitartani Urunk mellett és értelmesen küzdeni ebben a kemény harcban.

8 megjegyzés:

neveniincs írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
neveniincs írta...

Egy tudományos elmélet helyességét mindig a kisérlet határozza meg. Ha a kisérlet során az elmélettel nem egyező eredmény születik, akkor felülbírálják az elméletet vagy kiegészítik.

A tudománynak nem az a célja, hogy Isten létét bizonyítsa, erre nincsenek eszközei. Úgy tudom, hogy az evolúció elméletének legalapvetőbb allításai megállják a helyüket a kisérletekkel szemben. De nem értem miért gondolod, Oszkár, hogy ez nem igaz. Véleményem szerint ez nem zárja ki Isten létezését, még akkor sem, ha egyesek nagyon így akarják elhitetni.

Laszlo írta...

Hát a kísérletek ellentmondanak az evolúciónak.
A szelekció mindig meglevő tulajdonságot hoz elő, a mutáció mindig információveszteséggel jár (tehát kárral), s az évmilliók szimulálásánál nem láttak észrevehető evolúciót a fajoknál (baktériumok evolócióját tanulmányozták egy olyan perióduson át, ami sok millió év emberi fejlődésnek felel meg).
A kísérlet mellett itt a kövületek is fonto szerepet játszanak, amik szintén nem támasztják alá az evolúciót.

(nem zárná ki önmagában az evolúció Isten létezését, de akkor sincs olyan alapja, hogy tényként lehessen elfogadni).

Ami a tudományt illeti: nincsenek eszközei Isten létének bizonyítására, hisz a Isten természetfeletti, ahova nem ér a tudomány. De vannak tényezők, történések, próféciák, s mások az Igében s nemcsak, amik világosan megmutatják, hogy Isten igenis létezik s hatalmasan jelen van a világban. Ezeknek a kiemelésére gondoltam.

Noémi-Ruth írta...

Egyetértek. Most ásom bele én is magam a témába (csak halkan súgom meg , hogy biológus vagyok, mert mindig kerültem az evolúció témáját), mert egyre több ember kérdezi a véleményem. Igaz, Istennek nincs szüksége arra, hogy megvédjük, de jó ha beszélhetünk arról, hogy tudományosan sem állja meg a darwinizmus a helyét.

Laszlo írta...

Örvendek e véleménynek. Kíváncsi vagyok a fejleményekre

Noémi-Ruth írta...

Milyen fejleményekre vagy kíváncsi?

Laszlo írta...

Hát hogy biológus lévén hogyan hozod meg a következtetéseidet az evolúcióelmélettel kapcsolatban...

Noémi-Ruth írta...

Készül a vázlatom, jó dolgokat találtam ezzel kapcsolatban, meg úgyebár tanultam néhány fontos dologról, ami totál nem illik be az evolúciós elméletbe.