szombat, november 08, 2008

Ma délután apummal


kirándultunk. Elmentünk a város végi domboldalon levő földünkre, ahol nem voltunk körülbelül hat éve. Ennek az oka az, hogy amikor a város visszaadta azt a földrészt, ami régi családi tulajdon volt, a szomszéd természetesen magáénak tartotta, s nagyon rosszul nézett ránk. Egy-két évben szedtünk szilvát, s többet nem mentünk arrafele. Néhány hete a szomszéd meghalt, s üzent a felesége, hogy mehetünk arra. Mentünk is.

A föld parlagon van hagyva, lekaszálatlanul, bebozótosodva. Már az őzek is bejöttek, kettő éppen előttünk ugrált végig; az egyik vissza is nézett, hogy köszönjön.

A kirándulás meg nagyon jól esett. Olyan eredeti volt. Meleg, napsütéses, őszi délután, gyönyörű kék ég, barnás-zöldes táj, kis piros bogyókkal díszítve a kék illetve barna hátteret. Kár, hogy a fényképezőm eleme le volt merülve. De legalább gyönyörködtem a tájban. S jó volt apummal is így együtt lenni.

Csipkebogyót szedtünk, s a végén felmásztunk egy magas dombra. Onnan szemléltük a szép Segesváron végigvonuló szép Kükülllő völgyét, s a város különböző épületeit, negyedeit, völgyeit. Kirándulásunk legmagasabb pontján meg leültünk egy tölgyfa alá a meleg földre, s onnan vártuk meg, amíg a nap lement a domb mögé.

11 megjegyzés:

Noémi-Ruth írta...

Vajon mik voltak a piros bogyók? :D

Laszlo írta...

Csipkebogyó meg galagonya :)

Noémi-Ruth írta...

A szöszbe: azt hittem, sarokba szorítalak... :D
És csipkebogyót még szedtetek is...

Laszlo írta...

:)) Persze....

András írta...

Hat nagyon vagany igy ahogy leirtad, orvendek hogy ilyen elmenyben volt reszed. En is mar nagyon nagyon regota tervezem hogy elindulok es leszedem a csipkebogyokat itt a kornyeken a parkokban ... eleg sok van, vajon tudnek beloluk lekvart fozni ? :)

Laszlo írta...

:)) Hát oda jó sok kell. Meg kell őrőlni, meg minden... Hosszú és fáradságos eljárás.

Mi csak teának szedtük :)

Piri írta...

a galagonya az is nagyon joo..csak jol meg kell nezni milyen piros bogyot szed az ember.:)

Laszlo írta...

:)

Azt mondják, hogy jó a szívnek.

Noémi-Ruth írta...

Jaja: szívelégtelenségben, ritmuszavarban, ödémában pl. kíváló. És vérnyomáscsökkentő :))))

Névtelen írta...

Jajj,az nagyon jo,hogy vegul megengedtel magadnak egy kis pihenot.Foleg,hogy valami hasznosat csinaltal.Mi is egyszer szedtunk csipkebogyot,de amig elkeszult a dzsem...nem eri meg.Inkabb keszen megveszi az ember.

Laszlo írta...

:)

Anyum készen szokta venni a tört csipkebogyót, s abból főz dzsemet.