csütörtök, március 26, 2009

Közel az Úr

Most láttam, hogy az utolsó előtti bejegyzésemnek is ez a címe. De talán annyira közel van, hogy még ez sem túl sok erre gondolni.

Mostanában mindegyre foglalkoztat az, hogy jön vissza az úr. Nagyon sok ige, nagyon sok jel, nagyon sok belső meggyőződés arra nézve, hogy igen-igen közel van.

Érdekes módon, a napokban mind többször előjöttek ilyen dolgok: ha meghalok, vagy nem leszek többet itt, hova forduljanak a családtagjaim, milyen bankban tartom a pénzem, milyen telefonszámon keressék a biztosítót, ha külföldön történik ilyesmi velem, meg ilyenek.

Aztán néhány napja, olyan kínos módon jelentkezik gyakran az a tudat, hogy szeretteim, barátaim, rokonaim, ismerőseim, akik nem ismerik az Urat, el fognak kárhozni. Eszembe jut anyum, a tesóm, s fájó szívvel könyörgök megtérésükért...bemegyek az iskolába, s elképzelem a diákjaimat, ahogy a pokolban szenvednek... átmegyek unokanagybátyámékhoz, s eszembe jut, ahogy éveken át vallotta az ateizmustát s ezért örök kárhozat vár rá... majd előjönnek rokonaim, barátaim, s tudom, hogy ha meg nem térnek hamarosan, örökre elvesztik a lehetőséget... Ilyenkor kicsit meginog bennem az a vágy, hogy "Jövel, Uram Jézus". Ahogy Pál mondta: nem is tudom, hogy mi is a jobb; vágyni arra a legcsodálatosabb dologra, hogy most Vele legyek, vagy kívánni, hogy még késlekedjen, hogy sokan megtérhessenek.

Irgalmazzon nekünk az Úr!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

s kepzeld el, hogy mi csak reszlegesen latunk. milyen lenne a vilag ha latnank a masik vilagot amint a harcosok kuzdenek egy-egy emberert...
s ott van az, hogy a Jo Pasztor ismeri az o juhainak hangjat. s a juhai hallgatjak az o szavat. s a Pasztor szol egyszer,... sokszor... s aztan mar nem szol. az ember szive megkemenyedik... s latom sok-sok ember eleten. s csak remenykedem, hogy a kegyelem megragadja.
az Atya vonzasaban... kiket vonz az Atya? nehez dolgok ezek.
a mullandok miatt pedig ne aggodjal. elrendezodnek.
s hogy egyre jobban latjuk a mai vilag gonosz arcat az a tomeg komunikacionak koszonheto... regen is gonosz volt... csak nem voltak pl. muholdak, elektronikus ujsagok... stb.
s az meg tokjo, hogy kozel vagy Hozza. attol erzed ezeket s latod. SDG :)

Laszlo írta...

Hát igen... hiszem, hogy a kegyelem még megragadhatja őket, s imádkozom is ezért sokat.
Örülök, kiddos, hogy hasonlóan érzel. S tényleg gyönyörű közel lenni Hozzá, s tudni, hogy azért érzem ezeket.
Sok kegyelmet neked is ezekben!